ODLUKA o provedbi nastavnog procesa u akademskoj 2020.-2021.

Datum:

Petak, Septembar 18, 2020 - 17:00
Pogledajte prilog

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat or click here to download the PDF file.

 

 

ODLUKA

o provedbi nastavnog procesa u akademskoj 2020.-2021. godini na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

I

Kojom se utvrđuje da će se provedba nastavnog procesa na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu u predstojećoj akademskoj 2020./2021. godini za studente Škole engleskog jezika odvijati u učionici, dok će se za ostale akademske jedinice nastavni proces implementiran na sljedeća tri načina:

Online;

U učionici;

Hibridni sinhroni.

Za slučaj stranih studenata, odlučivati će se pojedinačno.

II

Detaljan plan modela provođenja nastavnog procesa po programima dekani, koordinatori programa i savjetnici objavit će na oglasnim pločama fakulteta i na web stranici IUS-a, kako bi studentima omogućili pristup željenim informacijama.

III

Student sa opravdanim razlogom moći će, u pisanom obliku, zatražiti od dekana da prisustvuje paralelnoj online nastavi prije početka spomenute online nastave.

IV

U slučaju rizika i nemogućnosti studenta da pohađa nastavu, on / ona mora dobiti saglasnost za odsustvo sa određenih časova određeno vrijeme, od nadležnog dekana fakulteta.

V

Univerzitet zadržava pravo ponovne procjene i promjene ove Odluke nakon svakog daljnjeg razvoja COVID-19, promjena u regulativi obrazovnih politika u Kantonu Sarajevo od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih i uputa Kriznog tima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi studenti bit će obaviješteni o svim promjenama ove Odluke sedmicu dana prije njihove primjene.

VI

Implementacija nastavnih procesa podliježe praćenju na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Vlade Kantona Sarajevo, u skladu s kojim će Krizni tim Internacionalnog univerziteta u Sarajevu pravovremeno izvršiti sve mjere zaštite i prevencije kako bi se zaustavilo širenje COVID-19.

VII

Dekani, koordinatori programa i savjetnici za studijske programe dužni su pravovremeno pružiti odgovore i pojašnjenja na sve upite studenata.

VIII

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

R E K T O R

_____________________

Prof. dr. Ahmet Yıldırım

  • English
  • Bosanski
  • Türkçe

Obavještenja

30 Juli

31 Mart

25 Mart

22 Mart

24 Februar

17 Februar

05 Februar

27 Januar

21 Januar

19 Januar

15 Januar